torstai 10. maaliskuuta 2016

Raksuyllätys

Meillä ei olla pitkään aikaa oltu innokkaita kuivaruuan syöjiä, raksuja on kipossa ollut ja sieltä on niitä käyty sitten pikkuhiljaa napsimassa kun muutakaan ei ole ollut tarjolla. Heronin oma raksukippo on jostain syystä ollut ihan hyljätty, kumpikaan ei ole siitä suostunut edes syömään vaan raksuja on siihen kasattu vain pölyttymään.

Onneksemme meidät valittiin Deluxe PrimaCatin fiksuun vaihtoon mukaan, ja saimme testipaketin mukana myös useamman pussin kuivaruokaa, niin päästiin vähän katsomaan miten tämän raksuasian kanssa käy.


Ensimmäiset innokkaat olivat jo pussin esiinottohetkellä pöydällä vastassa, kuvassa näkyvä kippo se surullisenkuuluisa mistä ei syödä ikinä.


Testing testing..


Toinen innokas löytyi kuikuilemasta kaapin pielestä kun ruoka alkoi kilistä kippoon.


Ja mitäs ihmettä sitten...


Suoraan syömään! Omalle kipolle!
Ennennäkemätöntä, aika mahtava ensikoklaus Deluxe Primacatin Charming Chicken kuivaruualle, joka on muuten just meille tarkoitettuki, eli leikatulle aikuisille kissoille. Koska olemme sen arvoiset.

Ollaankos muilla koskaan innokkaita kuivaruuan perään vai onko se aika nääh?5 kommenttia:

 1. Raksut on maailman parasta ruokaa!!!! - Max

  VastaaPoista
 2. Raksuista mekin tykätään - ja raa'asta lihasta! Märkikset on vähän niin ja näin.

  VastaaPoista
 3. Kuinka pitkään kelpuuttamattomien raksujen pussi oli ollut avattuna? :) Ainakin luontaisilla säilöntäaineilla säilöttyjen raksujen rasvat, etenkin omega 3, härskiintyvät nopeasti pussin avaamisen jälkeen, joten pussi suositellaan syötettäväksi pois viimeistään 2 kk sisään avaamisesta. Nora syö omega 3 -rikasta kalaraksua ja vaikka säilytän sitä avaamisen jälkeen jääkaapissa käyttöiän pidentämiseksi, olen huomannut, että raksupurkin ollessa pohjalukemissa raksut maistuvat enää vain niukasti kun tuoreuden haju on ehtinyt jo hävitä. Viimeksi heitin pois purkin, missä oli ehkä 50-80 g raksuja jäljellä. Mitä sitä syömään pakottamaan kun ei vain maistu muuta kuin oikein nälkäisenä. Kun avasin uuden purkin samaa ruokaa, maistuvuuden kanssa ei ollut ongelmia kun hajut oli tuoreet. :) Leikatuillekin kannattaa suosia normiraksuja, sillä leikatuille suunnatuissa rasvaa on harmillisesti korvattu haitallisilla hiilareilla. Säännölliset ruoka-ajat auttaa painonhallintaan. :)

  VastaaPoista
 4. Meillä syötäisiin raksuja erittäin mielellään, jos voisi antaa. Kissojen mielestä on varmaan suuri vääryys, ettei meillä ole aina avointa raksubaaria :-D

  VastaaPoista
 5. Meillä kuivaruoka on ihan jees. Mutta raksubaari on auki vain tiettyinä kellonaikoina.

  VastaaPoista