keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Mitä kissasi puuhailee öisin? TV-tärppi!

Oletko koskaan herännyt yöllä kummallisiin ääniin, vain huutaaksesi - Mitä hittoa siellä oikein tapahtuu?

Tämä on nyt sellainen TV-tärppi joka tulee siitä nykyisin aika usein littanasta kapistuksesta, joka mahdollisesti löytyy olohuoneesta jonkun tason päältä tai seinään kiinnitettynä. Tää on ihan eri kuin Tirppa TV tai Pupu Channel mistä oli puhetta edellisessä postauksessa, nimittäin tänään 1.7. TV1 alkaa sarja:

Prisma: Kissojen salattu elämä (Cats Uncovered. Tuotanto: BBC, Iso-Britannia, 2014)

"Kuinka paljon kotikissat muistuttavat villejä kissaeläimiä? Minkälaiselta maailma näyttää kissan silmin? Tutkijat seuraavat sadan kissan liikkeitä ympäri vuorokauden.
Tutkimuksessa on maatiloilla vapaasti kulkevia kissoja, jotka pääasiassa metsästävät itse ruokansa, ja kotikissoja, jotka jakavat saman reviirin usean muun kaupunkikissan kanssa."
"Kameroin ja seurantalaittein varustetut kissat tuottavat yllätyksiä omistajilleen, jotka tutustuvat ensi kertaa lemmikkiensä öisiin retkiin kodin ulkopuolella."
TV1 tänään kello 19.00! Me ainakin katsotaan, vaikka kyllähän me jo tiedetään mitä kissat puuhaavat öisin, kun kerta kissoja ollaan.

Meillä ainakin öisin yleensä vaan nukutaan, riekkuminen alkaa vasta aamupala-aikaan. Mites muiden yöhommat?
-Adela jaHeron

8 kommenttia:

 1. Minä nukun sikeästi yöt. Max on levottomampi. Meillä menee se ohjelma boksille ja katsotaan se yhdessä jossain välissä. Se taitaa tulla lauantaina uusintana, jos joku on missannut. - Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää taitaa olla uusinta? Ainakin jotain tämmöstä ollaan katottu...

   Poista
  2. Taisivat esittää ekan kerran viime vuonna :) Ja Yle areenasta löytyy kaikki jaksot toki myös aina esityksen jälkeen :)

   Poista
  3. Myöhässä kommentoin tässä, sorry!
   YLE on kääntänyt/otsikoinut harhaanjohtavasti tämän uuden kissasarjan. Tämä ei ole se viime kesänä Suomessa esitetty 1-osainen The secret life of the cat/BBC 2012 (nähtävissä https://vimeo.com/108062526), vaan samojen tekijöiden ja kissatieteilijöiden 3-osainen Cats uncovered/BBC 2014. Tämä on sarjan ensiesitys Suomessa. Sarjan materiaali on upeaa - erityisesti suurnopeuskameraotokset - ja kissat ihmisineen hurmaavia. Eilen ke 8.7. esitetyn jakson kingi oli kyllä joogaava Ted -kissa.

   Poista
 2. On kyllä hyvä pätkä, on tullut joskus katsottua :) Meilläkin yleensä nukutaan - esimerkiksi kielletyissä paikoissa... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosi hienosti kuvattu kissoja siinä. Kaikki hidastukset jne oli aika wau :)

   Poista
 3. Citikissat koisaa öisin, kun ne ei rieku ulkona ;)

  VastaaPoista
 4. Kollo nukkuu yleensä suht hyvin öisin. Tosin sillä on taipumus aktivoitua joksikin aikaa aamuneljän maissa, ja erityisesti kesällä. Niin kuin viime yönä.

  Kollon öihin saattaa kuulua kolistelua ja kepposia. ;)

  Tätä kirjoittaessani parvekkeelta alkoi kuulumaan kakomista ja kissa oksensi terassimatolle. Onneksi terassimatto on suht helppo puhdistaa. :)

  VastaaPoista