keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Huono äiti

Se fiilis, kun tulee kotiin neljä tuntia kestäneeltä reissulta, vain huomatakseen että on unohtanut kissan parvekkeelle. Tuntuu pahalta. Täytyy pitää kissaa sylissä. Täytyy pyytää anteeksi. Anteeksi Adela. Tämä ei enää toistu. Ota ruokaa Adela. Pidän sua nyt hyvänä. Hyvitän kaiken vääryyden. Kyyneleitäkin vierähtää poskille. Neljä tuntia. Siinä se on maukunut oven takana jo ties kuinka kauan.

"Minut sinne unohit pentele anna ruokaa."

Ensimmäinen kerta tässä huushollissa kun jotain tällaista käy. Ja ai että miten kamala olo. Onneksi täällä tuntuu siltä että anteeksi on jo annettu, Adela ei liene pitkävihaista sorttia. Onneksi parveke on lasitettu, ja siellä on edes mukavia pötkötyspaikkoja. Ilman ruokaa ja juomaa tosin siellä joutuu olemaan.

Mites muilla? Onko käynyt noloja unohduksia tai kömmähdyksiä, joita on täytynyt pyydellä kissalta anteeksi? Kuultu on muunmuassa eräästä välioven ja ulko-oven väliin jääneestä pikkukissasta. Siellä vasta ahtaat paikat ovatkin varmaan olleet.

15 kommenttia:

 1. Voin hyvin kuvitella sitä itsesyytösten ja pahan mielen määrää! Vaikka neljä tuntia on sentään aika maltillinen aika, ja nyt on kesä, ettei kylmäkään ole tullut. Adela-parka silti, ja ihmisparka myös! Kyllä se siitä, vahinkoa ei tapahtunut!

  Mulle ei ole käynyt noin. Toivottavasti ei käykään! Tuosta ovitarinasta olen kuullut, mutta vähän on epäselvää miten siinä yleensä onnistuttiin :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ihan kamala olo. Mutta onneksi kissa ei vaikuttanut olevan moksiskaan. Sylissä sai hyvityksenä olla illalla niin pitkään kuin jaksoi :)

   Poista
 2. Ihmisparka! Jotain vastaavaa on sattunut ja pahalta tuntuu vieläkin :( Ei tuota oikein kunnon eläinrääkkäämisenä voi kyllä pitää... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei se ehkä rääkkäämistä ole, mutta sen veran että tuntuu pahalta :/

   Poista
 3. Toisinaan unohtuu kissa tänne ja toinen tuonne.. Max yleensä ilmoittaa heti että "olen täällä älä unohda", mutta Pepsi on joskus viettänyt pitkänkin ajan ulkoeteisessä, vessassa jne.. Mutta ei (vielä onneksi) neljää tuntia. Varmaan säikähdytti! - emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä meilläkin on tainnut kumpainenkin joskus olla esim. vaatekaapissa puolisen tuntia, mutta 4 tuntia oli aikas pitkän tuntuinen aika. Mieti nyt jos itse joutuisi parvekkeella istuskella monta tuntia! :)

   Poista
 4. Voi Adela, osaan hyvin samaistua tähän, koska emäntäni jätti minut kerran töihin lähtiessään parvekkeelle. Viideksi tunniksi! Kyllä kiukutti.
  - Lilli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan pahnainen! Viis tuntia! Sehän on vielä enemmän kuin neljä ;)

   Poista
 5. Kerran sata vuotta sitten Peto jäi keittiöön oven taakse koko työpäiväksi. Ruokaa siel ei ollut eikä vessaa. Pissillä oli käyty sitten tiskirättiin :-) Kyllä harmitti kissan puolesta, tyhmä ihminen oli :-(((

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi eiii... hyvä että oli löytynyt kuitenkin imukykyinen pisupaikka :) "Kiva" kyllä kuulla että muillekin on sattunut vahinkoja. Ei tarvitse ihan niin paljon piiskata itseään aiheesta.

   Poista
 6. Ah syyllisyys ! Täällä nimittäin ilmoittautuu SE ilkimys, joka jätti sen kissan sinne välioven ja ulko-oven väliin... Kissa ei traumatisoitunut, emäntä kyllä molempien edestä.

  VastaaPoista
 7. Auts! Meillä on kissa jäänyt vahingossa autotalliin reiluksi tunniksi. (Kauheat itsesyytökset mammalla -mutta kissa ei ollut moksiskaan. Tulipahan tutkittua autotalli ihan huolella.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi siellä ei sitten ollut tutkittu mitään vaaraksi olevaa kuitenkaan liiaksi :)

   Poista
 8. Onneksi ei tuon kauemmin kuitenkaan ja on kesä! :) Mie tarkistan aina ennen lähtöä, että kaikki kisut on oikeassa paikkaa ennen kuin lähden. Jos avaan kaapin oven tms, tarkistan uudestaan. :D Näiden kanssa ei voi olla liian varovainen, uteliaat nopsajalat. :)

  VastaaPoista