keskiviikko 13. tammikuuta 2010

Tiskirätti lattialla ja hammaskiviongelman mahdollinen ratkaisu

Eilen aamulla odotti henkilökuntaa eteisen lattialla tiskirätti. Miten lie tiensä löytänyt sinne? :)
Adelalla ja Heronilla ei varmaankaan asian kanssa ole mitään tekemistä, tiskirätit varmaan vaan sillointällöin liikuskelevat itsekseen pitkin kämppää. Samoin leluhiiriä hiipii öisin henkilökunnan kainaloon.
Viime syksynä Heronilta poistettiin hammaskiveä ja jouduttiin poistamaan jopa yksi hammas.
Olimme jo keväällä käyneet kissojen kanssa eräällä toisella eläinlääkärillä ja erityisesti pyytäneet että hampaat tarkistettaisiin myös kun varsinkin Heronin hengitys haisi pahalle. Lääkärin mukaan hampaat olivat molemmilla toooosi hyvässä kunnossa. Ja henkilökunta uskoi. Ei olisi pitänyt. Ei tainnut lääkäri vilkaistakaan hampaita sillä syksyllä tilanne oli siis jo todella huono. Ei voi edes kuvitella kuinka kipeä Heronin suu on ollut. Ruokahalu nimittäin moninkertaistui hammaskiven- ja hampaanpoiston jälkeen.
Nyt Heronille on taas alkanut kertyä lisää hammaskiveä, joten tilanteeseen on pakko saada helpotusta. Ei todellakaan haluaisi monta kertaa vuodessa rauhoittaa kissoja hammaskivenpoistoa varten. Eikä se ilmaistakaan ole.


Ostimme siis eilen eläinkaupasta PlaqueOffia ja kaksi sormihammasharjaa.

PlaqueOff Animal on jauhe jota sekoitetaan ruokaan yksi mitallinen kerran päivässä yhdelle kissalle. Sen pitäisi pehmittää jo olemassaolevaa hammaskiveä ja ehkäistä sen syntyä. Illalla annoimme jauhetta ensimmäisen satsin ruuan sekaan ja kissat eivät oikein innostuneet tästä valmisteesta. Voi olla että jauhe haisee hieman oudolle sillä se sisältää merilevää :) Yön aikana lautasen reunamilta oli joku kuitenkin käynyt vähän napostelemassa. Hyvähyvä.

2 kommenttia:

  1. Minä olen antanut muutaman vuoden Plaque Offia. Ensin Kollokin ihmetteli jauhetta, mutta se nyt ei enää reagoi merileväjauheeseen mitenkään. Muuten se on todella tarkka siitä, että ruokaan ei saisi lisäillä mitään kissan mielestä ylimääräistä. :D Saa nähdä miten kissa reagoi juomaveteen lisättävään plakin estäjään - kunhan haen ostokset Matkahuollosta.

    Tiskiräteillä ja leluhiirillä on kyky liidellä. :)

    VastaaPoista
  2. Kollo ei oudoksunu plakin estäjää, vaikka näki, kun kaadoin sitä juomaveteen. Maistoi ensin vettä tassulla ja alkoi sitten lipittämään. :)

    VastaaPoista