keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Soutaa, huopaa - Vain Adela jutut

Edellisen postauksen jälkeen  Adelan tilanne siis normalisoitui entisestään, tyttö oli oma itsensa, raksupalloa pyöriteltiin kovasti ja kaikki oli kivasti. Kunnes jotain taas tapahtui... Lauantaina kissat joutuivat oleilemaan lähes koko päivän kahden. Illalla vietimme leffailtaa ja tarjolla oli mm. sipsejä valkosipulidipin kera. Adela meni maistamaan dippiä, ihan vaan kielen päällä lipaisi.

Sunnuntaiaamuna Adela oksensi pari kertaa sellaista pelkkää vaahtoa lattialle. Sen jälkeen ruokahalu oli seuraavanlainen: Raksut pallosta olivat ehhdoton ei, kaikki muu ruoka, paitsi herkkutikut ja joidenkin ruokien kastikkeet olivat ehdoton ei. Näillä eväillä on menty nyt sunnuntaista asti.

Eilen Zooplussalta saapui paketti, Feliway Friends seinään surruttamaan josko sisarusten välit saataisiin paranemaan. Thriven tonnikala-lohiruokaa kippoihin... Ei käynyt. Whiskassin herkkutikut kävi. Shebapurkin kastike kävi. Shebapurkin lihat ei käyneet.

Tänä aamuna kaava noudatti samaa linjaa, molempien aamiaiset menivät Heronin suureen suuhun. Hain Adelan kanssani pötköttelemään makuuhuoneeseen kanssani. Rapsuttelin Adelaa ja kehräystäkin kuului taas muutaman päivän tauon jälkeen. Feliway surruttaa makuuhuoneen nurkassa, sillä siellä oli ainoa pistoke mihin se kävi. Adela lähti hetkeksi pois sängystä, mutta oli sitten nukahdettuani palannut takaisin ja nukkui melkein Heronin kyljessä kiinni! Tätä ei olekaan hetkeen tapahtunut. Nousin sängystä keittämään kahvit ja Adela tuli kohta perässä ja hieman jo rupatteli päivien hiljaisuuden jälkeen.

Avasin AlmoNaturen kana-kananmaksa purkin, otin lusikalla hieman Adelalle maistiaista ja tyttö ihan innostui. Äkkiä laitoin kippoon ruokaa ja sehän maistuikin sitten! Huh! Vihdoin tyttö taas söi. Vähän jotenkin hankalasti, mutta söi. Ja vielä melkein kaiken.

Mysteeri tämä on edelleen silti. Tilanne jo parani, mutta sitten taas huononi. Mistä syystä herkut kävivät mutta ruoka ei? Onko tämä psyykkinen vai fyysinen vaiva vai sekäettä? Miettimistä riittää.. jotenkin tämä tuntui alkavan taas uudelleen heti kun kissat olivat joutuneet olemaan kahden, toisaalta Adela maisteli ihan pikkiriikkisen valkosipulia, joka on kissalle myrkkyä... pööh... ehkä tämä tästä.

Kaikki neuvot kalliit otetaan vastaan.

3 kommenttia:

 1. Voi Adelaa. Pepsilläkin on ollut pari päivää oudon väsyneet tms. Epäilen nivelrikon vaivaavan tyttöä :( Tsemiut Adelalle!

  VastaaPoista
 2. Jopas on! Valkosipuli tosin on myrkkyä, mutta että niin pienestä noin iso ongelma? Silti kyllä toivoisi, että se oli se, koska silloin ongelma on helposti ratkaistu. Toisaalta olisi sitä luullut, että taannoisella eläinlääkärikäynnillä olisi selvinnyt jotain, jos jotain selvittävää olisi. Verikokeet sentään näyttää aika monta asiaa.

  Neuvoja ei kyllä ole antaa :( Toivottavasti tyttö pysyy kunnossa. Paranemissäteitä ja -purinoita teille ♥

  VastaaPoista
 3. Voihan. :( Kuulostaa, että Adelalla on ollut sen verran huono olo, ettei muu kuin superherkut ole saaneet sitä tunnetta syrjään syömisen ajaksi. Jos tätä aaltoilua tai syömättömyyttä jatkuu, kannattaa käydä tytön kanssa perusteellisimmissa tutkimuksissa. Jokin siellä tuntuu vaivaavan. :/ Toki valkosipuli voi aiheuttaa jonkinlaisia oireita, mutta noin pitkäkestoinen ei tunnu normaalilta. Onhan muuten suoli toiminut oireilujen aikaan, ettei ummetuksesta ole kyse? Toivottavasti syy selviää!

  VastaaPoista