keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Muistelo: Ei niin kiva loppiainen 2012

Neljä vuotta sitten, lopppiaisen vietto sai astetta dramaattisempia käänteitä kun Heron alkoi kesken päivän voida huonosti, masu oli kipeä eikä mitään tullut ulos. (Ensimmäinen kenelle muuten soitin eläinlääkäripuheluiden jälkeen kysyäkseni apua oli Naukulan Mamma) Aluksi luultiin että kyseessä olisi vain kakkavaiva, mutta myöhemmin illalla päivystykseen lähtiessämme selvisikin että virtsatie oli pahasti tukossa ja siinähän sitä pääsikin sitten ihan avustamaan päivystävää lääkäriä katetrointitoimenpiteessä. Otetussa virtsanäytteessä  oli paljon verta ja jonkinverran struviittikiteitä.Heron aloitti virtsatievaivaiselle soveltuvan eläinlääkäriruokavalion, kissat jouduttiin eristämään toisistaan pissailun seuraamista varten ja aloitettiin lääkitys.

Nämä tuolloin ensimmäisen kerran ilmenneet oireet johtivat lopulta siihen, että Heronin pippeli tulehtui niin pahasti, kun lääkitys eikä mikään muukaan auttanut, että Heron joutu käymään läpi vaativan (ja kalliin) leikkauksen, jossa  tehtiin penisamputaatio. Vakuutustakaan kun ei ollut, niin kalliiksi tuli. Rakkaudelle ei kuitenkaan voi asettaa hintaa.

Toipuminen leikkauksesta oli pitkä operaatio, kauluri oli käytössä todella pitkään, niin että joutui jo väkisinkin alkaa miettiä sitä, että missä kohtaa menee raja oman itsekkyyden ja eläimen kärsimyksen rajamailla. Kissat elelivät työpäivät ja yöt edelleen erillään, pissailua seurattiin. Heronin piti opetella uudelleen pidättämään pissaa ja pissaamaan "kuin tytöt".Onneksi kaikki eteni toipumisen suhteen kuitenkin mukavaa vauhtia, pissi alkoi kulkea mukavasti ilman sitä alkuperäistä vehjettäkin ja lääkitystä saatiin vähennettyä pikkuhiljaa. Viimeiset virtsarakkoa supistavat lääkkeet annettiin muistaakseni joulukuussa 2012, eli melkein vuosi kaikkineen toipumiseen meillä meni.

Neljä vuotta tässä on jo mukavasti porskutettu eteenpäin, eivät ole menneet leikkausrahat hukkaan. Niin paljon rakkautta tuo karvahurinaattori, Lutuisuusmestarin arvonimenkin saavuttanut ihana kissa tuo kaikkien elämään. Toivottavasti saamme nauttia Herra Heronin seurasta vielä vuosia eteenkinpäin.Tämä loppiainen on onneksi sujunut mukavasti lepäillen, toivottavasti muillakin on ollut leppoisaa ja kuuset on saatu riisuttua :) Pur, kur ja kurnauskista vaan!

12 kommenttia:

 1. Hui kauheaa, tuo oli kyllä sellainen draama ja tragedia että vieläkin sydämestä ottaa kun muistelee. Onneksi toipuminen kävi hyvin ja Heron on pysynyt kunnossa! Terveyttä ja iloa toivotaan jatkossakin! Olemme myös vieläkin kiitollisia siitä tuesta, mitä myöhemmin annoitte meille, kun Figolla oli pissivaivoja. Se oli korvaamatonta!

  Pur pur teille, rakkaat ♥ Kaikkea parasta tälle vuodelle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja teiltä me saatiinkin ihana vinkki sen uimarengas-kaulurin hankkimiseksi! Se oli myös korvaamaton <3 Terveyttä, iloa ja purinoita teille tähän vuoteen myös :)

   Poista
 2. Voi Heron! Ihan kamala juttu. Onneksi oot nyt terve!

  VastaaPoista
 3. Onneksi nuo murheet on takana päin, ja tämän loppiaisen ootte saaneet viettää vähän rauhallisemmissa merkeissä!
  Ihana tuo kuva, missä Heronilla on tuo uimarengas päässä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe se on hauska kuva kyllä :D Nauratti kyllä kovasti kun tuon näyn näin, onneksi ehdin kameran hakea ajoissa ;)

   Poista
 4. Onpas Heronilla ollut rankka vuosi. Hienoa että nyt on kaikki hyvin ja saatte elellä terveinä yhdessä. Tuo uimarengas onkin erikoinen, en ole ennen nähnyt. Saako niitä ell:ltä vai apteekista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kovin rankka vuosi kyllä, yhdessä siitä hienosti selvittiin! Uimarengas me ostettiin eläinlääkäriasemalta :) Niitä on erikokoisia ihan isommillekin koiraeläimille löytyy omansa ja pikku kisseille! Kauluri on merkkiä Buster.

   Poista
 5. Minä muistan tämän koettelmuksen ja kovan huolesi. Onneksi selvisitte. Kissat ovat niin rakkaita meille ♥

  VastaaPoista
 6. Huhuh, ihan kamala koettelumus. :( Onneksi ei ole enää uusiutunut ja saatte nauttia huolettomista ja kivuttomista kisunpäivistä! :)

  VastaaPoista
 7. Hienoa kuulla, että Heron voi oikein hyvin kamalista koettelemuksista huolimatta. Tuollaisen jälkeen osaa olla ihan erityisen kiitollinen terveydestä. Muistan tuon tapauksen, mutta tässä sen hahmotti hyvin. Hurja lääkitysaikataulutuskin teillä oli. Rapsutuksia!

  VastaaPoista
 8. Hui, mikä kokemus. Ja yllätys yllätys pyhänä. :( Nää kisujen sairastumiset on niin kurjia, ja stressaavia, kun ei aina tiedä mikä niitä vaivaa. Meillä oli viime syksy aika rankka, ja rahaa kyllä paloi kaiken maailman ihme sairauksiin (toinen kopautti pään ja sai verikorvan ja toinen sairastui "mysteerisairauteen"). Mutta minkäs teet. On nuo kisut vaan niin tärkeitä, ettei sitä rahassa mitata. Mutta pääasia, että teilä on nyt kaikki hyvin. :)

  VastaaPoista