lauantai 27. lokakuuta 2012

Kohta leikitään pahvilaatikoissa


Syksy ja nyt jo alkanut talvi on ajanut kissasisarukset lämmittelemään toistensa läheisyyteen. Pesu- ja nahisteluhetkiä on vietetty runsaasti.

Ensi kuun aikana kissasirkuksen olisi tarkoitus muuttaa uuteen asuntoon, joten pakkausmateriaaleissa peuhaaminen tulee olemaan väistämätöntä. Vähän jännittää Heronin pissaongelmien kanssa, että miten poika suhtautuu muuttoon, kissoilla kun tunnetusti myös stressi aiheuttaa mm. virtsatietulehduksia. Adela suhtautui edelliseenkin muuttoon niin hyvin, että tyttö kyllä varmaankin pärjää mainiosti mutta Heronilla silloinkin ilmeni jonkin verran stressipissailua vääriin paikkoihin, kuten treenikassiin. Aika paljon vanhoja tuttuja esineitä ja asioita lähtee vanhasta kodista mukaan niin tuttuja tuoksuja onneksi riittää sitten myös uudessa kodissa.

Asunto sijaitsee kerrostalossa, siinä on lasitettu parveke ja ikkunoita kahteen eri ilmansuuntaan, joten paljon paljon pitäisi kissoilla sitten olla uutta ja mielenkiintoista katseltavaa. Mahdollisesti entistäkin parempi tirppa tv? :)

Hyviä vinkkejä kaivataan stressinhallintaan ja muutenkin muuttokokemuksia kissojen kanssa saa jättää kommenttiboksiin.

7 kommenttia:

 1. Toivottavasti muutto menee hyvin! Kissat osaa yllättää, minä huolehdin Figosta viime muuton aikaan, mutta sepäs ottikin asian ihan rauhassa. Sitä vastoin Friede tuntui vähän stressaavan, se tahtoi kyniä niitä kainaloitansa hetken aikaa.

  Oletteko Feliwaytä käyttäneet? Se saattaisi auttaa stressiasioissa. Ehkä. Muuta vinkkiä ei nyt oikein lähde :D

  Toivottavasti saatte oivallisen tipu-tv:nkin muutossa. Lasitettu parveke ja ikkunat eri suuntiin ainakin kuulostaa loistavalta!

  VastaaPoista
 2. Onnea uuteen kotiin! :) Minä olen miettinyt samaa, että jos ja kun jossakin vaiheessa Kollon kanssa muutamme niin miten kissa reagoi. Luultavasti ainakin kiertää ympäri uutta asuntoa ja maukuu. :)

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä muuttolaatikoiden täyttöön! Muutto on kyllä stressin paikka. Myös nelijalkaisille.

  VastaaPoista
 4. Meillä on muutot menneet ihan hyvin sekä Pedon että nykyisten kissojen kanssa. Pakkaaminen on jännittävää ja kotiin tulee uusia reittejä ja tutkittavia juttuja. H-hetkellä kissat vessaan ja laatikot ulos. Kun muuttoauto vie kuormaa uuteen paikkaan, kissat on lähteneet taksilla samaan osoitteeseen - ja taas vessaan hiekkiksen ja vesikupin kanssa, kunnes kamat on kannettu sisään ja ovi kiinni. Kun kissat on päässeet vessasta, niille näytetään ruokakuppi ja sitten saavat tutustua itsekseen tilanteisiin.

  Toivottavasti teilläkin menisi hyvin!

  VastaaPoista
 5. Muutto on aina yhtä jännittävää. Tsemppiä siihen!:)

  VastaaPoista
 6. Meillä kissat ei kyllä varmaan stressanneet oikein muuttoa? Pahvilaatikot oli superihania ja kun uuteen kotiin päästiin, niin eivät ne sen kummempia olleet..(kun ekaksi huusivat vessassa kovaan ääneen kun siirrettiin tavaroita ja kello oli yksi yöllä :'D).
  Mutta saattaa johtua siitä, et Jackson ja Korppu ovat reissanneet mun mukana niin paljon ettei muuttokaan ollut niitten mielestä ihmeellistä.

  VastaaPoista
 7. Ei osata antaa neuvoja, meillä meni muutto aika kivuttomasti. Näin muistelisin, mutta siitä on jo seitsemän vuotta, joten voi olla että aika on kullannut muistot.

  Pidetään peukkuja, että teillä menee kaikki hyvin!

  VastaaPoista