perjantai 6. tammikuuta 2012

Kun kakka ei tuu

Heronilla on ollut tänään todella paha ummetus. Kakkaa on yritetty tehdä monta kertaa. Kerran  jopa olohuoneen vierastossukoriin.

Selkeästi teki kipeää kun vatsaa yritti tunnustella. Poika mourusi matalalla äänellä tunnustelun jälkeen ja päästi pienen sähähdyksenkin. Heron ei ole koskaan ennen sähissyt kenellekään :(

Yritin soittaa useampaankin eläinlääkäripäivystykseen. Kahdesta paikasta vastattiin, mutta parafiiniöljy-ohjeistukset erosivat aikalailla toisistaan. Toisessa paikassa neuvottiin antamaan 1ml 2-3krt/pvä ja toisessa 5ml 2-3krt/pvä. Yritä sitten siitä ottaa selvää.

Öljyä on annettu nyt nelisen milliä, ja sen jälkeen Heron on käynyt tekemässä kerran pienen kakan omaan vessaan. Aamupalan se söi tänään normaalisti, ja parafiiiniölyn annon jälkeen joi paljon vettä. Pissalla ei ole tänään käynyt, ja toivon että tässä on nyt kyse mieluummin ummetuksesta kuin pissavaivoista. Poika on vieläkin melko apaattinen ja nukkuu nyt makuuhuoneessa sängyllä.


Onko muilla kokemusta kissan ummetuksen hoidosta? Arvokkaita vinkkejä kaivataan!

P.s. Kiitos Naukulan Mammalle puhelinkonsultaatiosta! :)

8 kommenttia:

 1. Ei kestä kiittää! Toivottavasti öljystä on apua. Toivotaan kovasti helpotusta oloon. ♥

  VastaaPoista
 2. Voi voi! Toivottavasti poika paranee pian!

  Vinkkejä ei osata antaa, kun ei ole kokemusta moisista (onneksi). Meillä kun tyyppien kovavatsaisuuteen on tavannut olla joku ruokinnallinen syy, ja homma on mennyt pois päiväjärjestyksestä puuttumalla syyhyn. *pontevaa puunkoputusta!*

  Kuten sanottu, pikaista paranemista ja tsemppiä hoidettavalle ja hoitajille!

  VastaaPoista
 3. Voi surku. (Täälläkin tuli tuo öljy mieleen ensimmäisenä.)
  Tsemppiä sinne!

  VastaaPoista
 4. Paranemista! Ei mullekaan tule muuta mieleen kuin tuo öljy...

  Ehkäpä se kohta siitä.

  VastaaPoista
 5. Tsemppiä - toivottavasti ulostaminen lähtisi toimimaan normaalisti!

  Mä kerran säikähdin, kun Kollo ei mennyt pitkään aikaan kakalle, mutta tajusin sitten, että kissan syömistä katkaravuista ei samalla tahdilla muodostunut ulostetta.

  VastaaPoista
 6. Paranemista! Meillä on ollut vain lievää ummetusta, ja siitä teillä ei taida olla kyse, mutta siihen lievempään auttoi noin ruokalusikallinen ruokaöljyä ruokaan, sekä yltiömääräinen raksujen syöttö (raksuista muodostuu enemmän sitä itseään). Toivottavasti pääsette lääkäriin jos vaiva jatkuu, itse olen kuullut että liiallinen parafiiniöljy kauan aikaa syötettynä ei sekään ole hyvä juttu. Huono tuuri vielä näin pyhän aikaan sairastua, miksiköhän kissat tuntuu aina sairastuvan pyhinä eikä ikinä arkena... Toivottavasti Heron piristyy.

  VastaaPoista
 7. Pikaista paranemista Heronille! Meillä oli Mustilla kerran suolistotulehdus (kai), se ei syönyt eikä käynyt vessassa ja siihen määrättiin juuri parafiiniöljyä (3 ml kolmeen kertaan, siis vain lääkärikäyntiä seuraavana iltana ja aamuna kun lääkäri oli antanut ensimmäisen annoksen) sekä muita lääkkeitä mm. mahansuojaan Zantacia ja antibioottia. Kissa parani mutta selkeää tietoa siitä, mikä sillä oli, ei saatu. Suolistossa ei ollut röntgenissä mitään tukosta, vaan se oli pikemminkin täynnä kaasua. Pääasia että poika tuli kuntoon.
  Toivottavasti teilläkin pian!

  VastaaPoista
 8. Mindylle ummetus on valitettavan tuttu vaiva, jonka takia ollaan käyty parikin kertaa lääkärissä, kun Mindy oli n. 4kk. Mindy laitettiin heti nesteytykseen (operaatio, joka vaati kolmen ihmisen kädet ja voimat). Meidän reseptissä lukee 1 ml Levolacia 2 x päivässä viiden päivän ajan ja parafiiniöljyä 1 ml kaksi kertaa päivässä (Mindy siis painoi 1,9 kiloa tuolloin). Pakkoruokintana Hills a/d ruiskussa veteen sekoitettuna.

  Nuo auttoivat vähän, mutta ummetus jatkui silti. Vatsa ultrattiin ja otettiin verikokeet. Jatkettiin samoilla lääkkeillä ja lisäksi saatiin pahoinvoinninestolääkettä, koska mukaan oli tullut oksentelu (Primperan). Vähitellen se sitten parani, joskin todella pitkään eli huoli sen uusimisesta. Kukaan ei koskaan ymmärtänyt, miksi niin nuori laadukasta ruokaa syövä sai niin pahan ummetuksen.

  Parafiiniöljyä tosiaan ei saa kovin montaa päivää antaa, koska ravintoaineet eivät imeydy öljyllä vuoratusta suolistosta, mutta Levolacia sai mielestäni antaa pitkäänkin.

  Itsekin on tullut ihmeteltyä, miksi juuri pyhinä ja viikonloppuina pitää sairastua. Toivottavasti Heron voi jo paremmin!

  VastaaPoista