keskiviikko 17. elokuuta 2016

10 vuotta Adelaa ja Heronia

10 vuotta on pitkä aika.

Adela ja Heron adoptoitiin Hausjärven eläinsuojeluyhdistykseltä syksyllä 2006 ja syntymäajaksi rokotuskortteihin oli merkittynä 17,8,2006.  Pieniä pentuja oli pentueessa kuusi kappaletta ja niistä piti alunperin valita yksi, mutta valittiinkin sitten kaksi, jotta olisi kotona sitten kissaseuraakin.

Ensimmäinen koti oli pieni 37 neliön yksiö. Kissanvessaa opittiin käyttämään heti, emo oli sen jo niin hyvin opettanut kissatalolla. Muistan kuinka Adela ja Heron aina juoksivat kovaa vauhtia rahin alle piiloon, se oli yksi lempipaikoista, joka sittemmin jäi käyttämättä kun sinne ei enää rakosesta mahtunut. Adela oli niin pieni että piiloutui välillä jopa keittokomeron nurkassa lojuviin pakastepitsalaatikoihin. Olohuoneen matto oli myös suunniteltu selkeästi pienten kissanpoikien piiloutumistarpeisiin sopivaksi. Ei ollut mitenkään tavatonta, että maton alle mentiin piiloon ja toinen sitten tassulla täppäili ja repi päällipuolelta.

Muutamassakin kodissa ollaan tässä vuosien aikana asusteltu ja muutot ovat aina sujuneet hienosti. Tässä nykyisessä asunnossa Adelan ja Heronin mieleen ovat erityisesti tilava parveke leveän ikkunalaudan kera, sekä sauna jossa kelpaa löylyjen jälkeen lämmitellä.

Adela ja Heron ovat aina saaneet vierailijoilta kehuja turkistaan ja nykyisin myös siitä, että eivät näytä kymmenvuotiailta ;) Onneksi molemmat ovat vielä täällä, vaikka viitisen vuotta sitten kauhunhetkiä koettiinkin Heronin kanssa, kun virtsatiet menivät tukkoon ja viimeisen piikin paikkaa jopa ehdotettiin. Onneksi leikkaus kuitenkin onnistui ja nyt kaikki on ollut hyvin.

Heronista on vuosien saatossa kasvanut hieno viisas mies, joka ei enää niin vähistä säiky. Hän on todellinen mammanpoika, mutta kaipaa selkeästi aina myös isähahmoa elämäänsä. Isin kanssa sitten leikitään ja pelleillään, mamma on enemmän hellittelyseurana. Toki hellittelyyn sopii myös toinenkin syli. Heron ilmaisee äänekkäästi ikävänsä ja rakastaa herkkujen nappailua ilmasta. Heron nukkuu unensa useinmiten sängyssä tai korkealla kiipeilypuussa.Adela osaa välillä olla aikamoinen kiusankappale ja sellainen on aina ollutkin. Vanhemmalla iällä myös syli on alkanut kelvata kovasti lämmittelypaikaksi. Adela ilmaisee huomionkipeyttään mm. nuolemalla seiniä ja muita tavaroita ja kun Heron hyppii namuja kiinni, on Adela enemmän agilitykissa ja tykkää kiipeillä namusien perässä. Adela on leidi ja tietää sen. Hän kävelee juuri sieltä mistä huvittaa ja tekee mitä haluaa, juo vaikka makuvettä paistinpannulta.


Hyvää syntymäpäivää siis Adelalle ja Heronille, toivottavasti vuosia on vielä edessäpäin monta.

Laiskanpulskeaa keskiviikkoa kaikille ;)

Kaikkien kommenttien kesken arvomme pienen kissamaisen yllätyspalkinnon. Jos et halua osallistua niin kirjoita kommenttiin ettet halua osallistua, muuten olet mukana väkisin ;)14 kommenttia:

 1. Onnea vaikka miten paljon ♥ Onneksi teillä niistä kauhunhetkistäkin päästiin! Ne kyllä todellakin muistetaan.

  Pitkä pätkä synttäripurinaa ja -hurinaa ihanat Adela ja Heron ♥

  VastaaPoista
 2. Tottakai mustavalkoiset leidit saa tehdä mitä haluaa! Onnea molemmille!- Pepsi

  ps. ei arvonnalle tällä kertaa ;)

  VastaaPoista
 3. Lämpimät Syntymäpäivä Onnittelut ja Pitkää Ikää Kaikille!

  VastaaPoista
 4. Paljon onnea ihanalle kaksikolle! Keski-ikäisiähän nuo sisarukset vasta ovat, siis paljon vielä edessä:)

  VastaaPoista
 5. Onnea senkin ihanat katit, molemmat on niin valloittavia ja söpöjä ja ihania ja hassuja ♥ ♥

  VastaaPoista
 6. Oikein paljon onnea, terveyttä ja pitkää ikää!

  VastaaPoista
 7. Hienoa aikaa olette saaneet viettää yhdessä, isot onnittelut! Ja blogi on kiva kans.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohin sanoa, että ei olla arvonnassa mukana!

   Poista
 8. Onnittelut kymmenvuotiaille ♥ ♥
  Syntymäpäivälahjaksi toivomme teille terveyttä ja onnellisuutta!

  VastaaPoista
 9. Onnitteluhurinat teille molemmille meiltä kaikilta! Olette niin kauniita ja väritykseltänne toisiinne sointuvia :)

  VastaaPoista
 10. Onnittelurapsutuksia molemmille <3

  VastaaPoista
 11. Myöhästyneet synttärionnittelut! :)

  VastaaPoista
 12. Myyyyyöhäiset onnittelut ihanuuksille! <3 10 vuotta, on siinä merkkipäivänä tunteet ja nostalgia varmasti herkässä. Meillä ollaan puolessa välissä, Raku täyttää parin kuukauden päästä 5 v. :)

  VastaaPoista
 13. Valloittavia kymmenvuotiaita, kivan tunnelmoiva kirjoitus!

  VastaaPoista