torstai 28. toukokuuta 2015

Kuinka teillä kakataan?

Meillä kakataan (tai Heron kakkaa) nykyään niin, että henkilökunta saa olla joka päivä siirtämässä kikkareita vessanpönttöön kissanvessan edustalla sijaitsevalta matolta. Ja todistamassa oltiin myös eräänä päivänä hutipissaa matolle.

Havainnekuva. Matto sijaitsee vessan edessä hillitäkseen kissanhiekan kulkeutumista ympäri asuntoa, joten mielellään sitä emme lähtisi siirtämään.

Kuten havainnekuvasta näkyy,  kissasirkuksessa nyt niin muodikkaaseen kakkaustyylin kuuluu hanurin työntäminen laatikon reunan yli ja kikkareiden pudottaminen matolle. 

Onkohan tätä tyyliä enää kukaan onnistuva mitenkään muuttamaan, vai täytyykö henkilökunnan vain tottua kävelemään lapio kädessä päivästä toiseen? Pyytämällä ei ole mitään muutosta ainakaan tapahtunut. Heron kylläkin oli aika hämillään kun oli lorottamassa pissaa matolle ja mamma singahti vauhdilla työntämään peppua vessanperukoille. Mitään traumoja ei kuitenkaan tullut vaan pissiä on sen jälkeen tehty ihan normaalisti. Vähän on epäilys herännyt.. josko alkaisivat olemaan vähän sellaisia seniorikissan juttuja.

Ovatko muut kohdanneet tällaisia erikoisia villejä kakkaustyylejä joista koituu harmia? Kertokaa toki kokemuksianne :D

13 kommenttia:

 1. Meilläkin välillä pari laatikosta lentänyttä kikkaretta lattialla jos jompikumpi on peitellyt ahkerasti :D Muuten todella siistejä vessassa käydessä(:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllähän niitä aina välillä lentelee :D Meilläkin muuten oltu tosi siistejä mutta nyt jostain syystä menee vähän huti :/

   Poista
 2. Toivottavasti on vain pieniä huteja, eikä taustalla mitään ikävää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä peppu on tarpeeksi syvällä vessassa ja välillä ei.. vaihtelee kovasti joten tuskin mitään ikääntymistä ikävämpää :)

   Poista
 3. No ohhoh :D Ei oo tämmöistä sentään vielä meidän taloudessa tapahtunut... jospa Heron on sitä mieltä, että kaipais isompaa laatikkoa? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin jos pitäisi olla kokonainen hiekkahuone :D

   Poista
 4. Jospas se on dementiaa... Eikä sen vakavampaa?

  VastaaPoista
 5. Höhhh. Auttaisiko katon poistaminen, jos Heron kokee sen jotenkin ongelmalliseksi? Tai onkohan mattoon onnistunut jäämään houkuttelevia tuoksuja? Jotkut kissat oireilevat pissavaivoja kakkaamalla väärään paikkaan, joten jos tapa jatkuu, kannattaa harkita eläinlääkärillä käyntiä.

  Meillä Nora välillä stressipissailee laatikon yli, lähinnä silloin, jos laatikko on liian täynnä tai Noran kanssa ei ole leikitty tarpeeksi päivän aikana = sillä on tylsää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu että Heron kuvittelee olevansa pitemmällä loosissa kuin onkaan. Pissavaivathan meille on vähän liiankin tuttuja juttuja.. niistä tuskin on kyse, ainakaan oireilu ei olisi yhtään samanlaista kuin ennen.

   Meillä aina huudetaan ja komennetaan jos laatikko on liian täynnä, silloin tietää että on kiire siivota laatikko tai muuten tarpeet väkerretään varmasti muualle. Onneksi täällä on opittu jo hyvin mitä mikäkin komento tarkoittaa ;)

   Poista
 6. Isompi laatikko vois ratkaista ongelman! Jotkut kissat on vaan liian isoja noille "normilaatikoille", meillä on tuollainen jumbokokoinen. Ainakin Wuf.fit myy ja varmasti Zooplussaltakin löytyisi?

  VastaaPoista