maanantai 28. toukokuuta 2012

Makutesti A'la Heron: Osa 1

 Trovet Urinary Struvite ASD (175g)

Aluksi olin aivan innoissani kun purkkia avattiin, sieltä tulisi nyt oikeaa herkkuruokaa! Ruoka asetettiin eteeni lautasella, kävin nuuhkaisemassa, tuoksu ei miellyttänyt.  Kävin uudestaan tuoksuttelemassa ja kokeilin hieman peittää annosta mielikuvitushiekalla. Ei se mennyt piiloon vaikka kuinka yritin. Minua yritettiin kovasti suostutella maistamaan, joten (hävettää vähän myöntää tämä) mamman mieliksi sitten maistoin ihan vähän. Sitten varovasti maistelin hieman lisää. Se olikin yllättävän hyvää. Söin annoksen loppuun hyvillä mielin, ja sain sitä samana päivänä vielä lisääkin kahteen kertaan. Lautanen tyhjeni joka kerta yhtä helposti.

Sapuska on jonkinlaisessa patée/mousse tyylisessä muodossa, joten pureskeltavaa siinä ei pahemmin ole, mutta maku on kohtuullisen herkullinen ja lautanen tyhjenee ainakin minun osaltani melko nopeasti. Nämä Virtsatieongelmaisille tarkoitetut ruuat eivät mielestäni yleensäkään ole mitään erityisiä herkkuja, ja tämä on kyllä ehdottomasti parhaita märkäruokavaihtoehtoja mitä olen maistanut. Huonoa on ehkä se, että purkki on melko suuri, joten osan päivän annoksista joutuu syömään jääkaappikylminä.


Pisteet:
 ♥ ♥ ♥ ♥
4/5

-Heron

(Huom! Heronin testaama ruokavalio on tarkoitettu ainoastaan kissoille joilla on jo aikaisemmin todettu (ja hoidettu) virtsakiviongelmia. Nämä ruoat eivät sovellu sisältämiensä ravintoaineiden vuoksi terveille yksilöille. Jos epäilet kissallasi virtsakiviongelmaa, käänny aina ensin eläinlääkärin puoleen.)

tiistai 22. toukokuuta 2012

Hiiri-invaasio eli uusia leluja

1. Perus karvahiiri pöyhkeällä sulkahännällä ja rapisevalla sisuksella.
2. Valkoinen albiinohiiri rapisevalla sisuksella.
3. Paristoilla toimiva Rat racer hiirilelu. Juuri tällaista on kaivattu! Liikkuu loputtomiin patterin voimalla siihen saakka kun patteri loppuu. Meiltä loppui jo :P

Rat raceriltä odotettiin paljon, mutta siihen ei meillä suhtauduttu odotusten mukaan. Hiirtä oli hauska tuijottaa kun se pyöri ympyrää lattialla, mutta siihen ei oikeastaan koskettu. Kuitenkin kun lelu ahdisti itsensä nurkkaan tai kaatui kyljelleen (sekä sai ilmeisesti jonkinasteisen epileptisen kohtauksen sätkimisestä päätellen), piti se saada äkkiä takaisin liikkeelle, jolloinka käpälällä annettiin kyllä vauhtia. Ihan pätevä lelu siis. Paristot loppuivat kuitenkin jo parin päivän käytön jälkeen ja se on aika iso miinus.

sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Meiltä kysyttiin

Adelan ja Heronin vastauksia Hennan, Frieden ja Figon  esittämiin kissamaisiin kysymyksiin, kuvituksena vanhoja ja kertaalleen käytettyjä blogikuvia. Olkaa hyvät!

1. Mikä on paras nukkumapaikka?

H: Öisin mamman jalkovälissä peiton päällä, päiväunillekin sänky on parhain.
A: Mamman tyyny on öisin mukava paikka, tai sitten työhuoneessa sijaitseva oma catqueensize 120cm leveä puoliparvisänky.



2. Oletko ikinä tavannut koiria? Tai muita outoja eläinlajeja?

H: Oravia käy pihalla ja ne on kivoja, mutta koskettamaan en ole päässyt. Kerran meillä kävi kylässä koira, se ei ollut kiva.
A: Joo ei yhtään ollut kiva se pyllynhetkuttajapiski joka meillä kävi. Eikä nekään ollut kivoja jotka riekkui meidän takapihalla. Ne rikkoi sen yhden pihavalonkin :O



3. Miten ihminen herätetään?

H: Syömällä hiuksia, sekä keimailemalla sievästi.
A: Hiusten syöminen toimii aina! Toisinaan kokeilen josko saisin rapsuteltua silmät pois päästä.

4. Entäs miten ihmiseltä saa parhaiten huomiota, jos ei se tottele?

H: Hiusten syöminen toimii tässäkin tapauksessa, sitten on tietenkin pakolla syliin punkeaminen ja housunlahkeen kynsiminen. Välillä kokeilen myös rapsutella sohvan käsinojaa. Siitä ne ei tykkää!
A: Hiusten syönti, lahkeen repiminen ja muovipussien sekä muiden muovisten tavaroiden sekä seinien nuoleminen. Näitä teen aina kun on nälkä.



5. Tuleeko ulkoiltua?
H: Liian harvoin. Tänä vuonna ei toistaiseksi olla käyty kertaakaan.
A: Useammin pitäisi päästä!


6. Mistä sopisi rapsutella?

H: Leuan alta ja massusta kiitos!
A: Masusta, nykyisin en enää harmistu siitä :) 



7. Mihin kohtaan EI saa koskea (tai tulee käpälästä)?

H: Ei oo sellaista kohtaa mulla :) Paitti sillon kun tuli se pissaongelma niin ei saanut minuun koskea ollenkaan. Sattui niin kovasti :(
A: Käpälästä ei tule ikinä ihmisille. Heron joskus yrittää lipsutella mun takalistoa ja siitä kyllä mätkäisen!


8. Minne mennään piiloon jos alkaa pelottaa?

H: Tää voi olla vähän klisee, mutta sängyn alle tai sohvan taakse.
A: Mua ei pelota mikään. Mut jos pelottais tosi kauheesti niin varmaan sängyn alle menisin.

9. Miksi mennään piiloon?

H: Piiloon mennään kun on Levolacin aika.
A: Piiloon mennään nukkumaan :)



10. Millä tavalla saa parhaat rallit? Hiirten kanssa, kaveria härnäämällä, pallon avulla vai miten?

H: Mulla on aivan mielettömät kakkarallit! Eli silloin kun poistuu toiletista onnistuneen tuokion jälkeen, niin juostaan ja kovaa! Tietenkin mulla on myös ne perus kissahepulit, mutta pidettäköön salaisuutena mistä silloin on kyse ;)
A: Yleensä käyn vähän mäiskimässä Heronia että päästään vauhtiin :) Toisinaan innostun yksinäisistä hiirileikeistä kovasti. Joskus leikitään myös iskän kanssa hippaa, se on kivaa!



11. Mikä on rakkain aarteesi?

H: Mulla on kivoja naruja, ne on aika rakkaita. Ei ole mitään sellaista yksittäistä :)
A: Ei mullakaan ole nimetä yhtä suosikkia.. meillä saattaa olla vähän liikaa aarteita.

Vähän liikaa aarteita.
  
Että sellaista tällä kertaa.

L-L:n kysymyksiin vastaan itse mahdollisimman pian omassa blogissani, oli kysymykset senverran vaikeita että täytyy vähän miettiä :)

lauantai 12. toukokuuta 2012

Huuto

Edward Munckin Huuto myytiin huutokaupassa jokin aika sitten 91,3 miljoonan euron hintaan.
Me ajateltiin nyt myös lyödä rahoiksi ja tehtiin Huudosta uusi oma nykyaikaisempi versio.
























Tarjouksia? Anyone? Ei sit :D

torstai 3. toukokuuta 2012

Tarpeelliset vessat

Meillä on nykyään käytössä kaksi kissanvessaa, kun ennen oli vain yksi. Meillä pärjättiin ihan hyvin yhdelläkin, vaikka suositellaankin, että pitäisi olla ihan vähintään yksi vessa per kissa. Toinen vessa meille hankittiin pakon sanelemana Heronin sairastuttua, kun kissat joutuivat elelemään eri huoneissa.

Nyt kun tilanne on Heronin suhteen normalisoitunut ja molemmat vessat ovat vapaasti kummankin kissan käytettävissä, Heron tekee edelleen molemmat tarpeensa kylpyhuoneen vessaan.

Adelalla taas on omat toilettinsa kullekin tarpeelle. Pissat tehdään kylpyhuoneen vessaan ja kakat olohuoneen vessaan. Välillä hajuhaitan vuoksi todella toivoisi, että tyttö olisi valinnut toisinpäin :)



 En tiedä mikä neidin agenda tässä asiassa on, mutta välillä on hauskaa seurata, kun ensin käydään tekemässä pissat toiseen ja heti perään käydään vääntämässä kikkareasiat sitten toiseen vessaan :D.