tiistai 26. kesäkuuta 2012

Kaikki kontrollissa eli "everythings under control"

Tänään meillä oli siis ohjelmassa kontrollikäynti eläinlääkärille. Olin kyllä puhunut Heronille etukäteen tästä reissusta, mutta kaikki taisi silti tulla vähän yllätyksenä.

"Siis mihin me ollaan menossa? Vetskulle? Kukas se on?"

Adela auttoi matkavalmisteluissa. "Mäki haluun Vetskul!""Minulla on epäilykseni tästä hommasta.."

Vajaan puolen tunnin automatka sujui peläten, mouruten ja hieman panikoiden. Silmät olivat kuin lautaset ja vähän näytti tulevan huono olokin. Kun yritin jutella Heronille mukavia, meteli vaan yltyi.

Ei ollut yhtään kivaa.

 Eläinlääkäriasemalle saavuimme (tietysti) tyylikkäästi myöhässä ja lääkäri kutsui meidät melkein samantien tutkimushuoneeseen.

Yleistarkistuksessa sydän- ja hengitysäänet kuulostivat normaaleilta. Hammaskiveä löytyi taas, sen poistatamme syksyllä. Munuaiset tuntuivat hyviltä vatsan painelussa. Kirurgi kävi tarkastamassa leikkauksen jälkeä ja oli hyvin tyytyväinen sen ulkonäköön.

Ulraäänitutkimuksessa näkyi virtsarakossa hieman sakkaa, mutta ei virtsakiviä. Munuaiset näyttivät olevan ok pikaisen tarkistuksen perusteella. Kissavauvoja ei näkynyt. (Note to self: Heron on poika.)

Ultran aikan otettiin myös neulalla virtsanäyte jossa ei myöskään näkynyt virtsakiteitä.  Virtsan ominaispaino oli ok, mutta ei olisi haitaksi jos se saataisiin hieman laskemaan.

Myocholine lääkitystä jatketaan samanlaisena vielä pari viikkoa, ja sitten taas yritetään laskea annostusta. Koska Heronin peräpää näytti ärtyneeltä, ja ulostaminen on ollut edelleen toisinaan kivuliaan oloista, peppua pitäisi rasvata kerran päivässä kortisonivoiteella tai bebanthenilla.Ummetuslääkkeeksi kokeilemme Levolacin sijaan Duphalacia ja yritämme saada pojan syömään enemmän märkäruokaa.

"Nyt tää on ihan kivaa, koska tiijän että ollaan kohta lähössä."
Heronkin taisi ymmärtää että hyvin meni ja hyviä uutisia tuli, kun kotimatka sujui paljon hiljaisemmalla volyymilla ja rennosti pötkötellen. Kotihommiin ja rutiineihin päästiin takaisin kiinni nopeasti.

MEILLÄ SIIS KAIKKI HYVIN. HUH HELPOTUSTA :)

8 kommenttia:

 1. Kiva kuulla hyviä uutisia. Mieli teillä kaikilla on varmasti enemmän kuin helpottunut!

  VastaaPoista
 2. Ei vetskulle meneminen oo varsinaisesti kivaa ikinä, mut joku järki niissä käynneissä varmaan on. Nytkin saitte hyvii uutisii, mikä on hienoo :-)

  VastaaPoista
 3. Olipa mukava kuulla, että kaikki on OK :)

  VastaaPoista
 4. Ihanaa, että Heronilla on kaikki hyvin :)

  VastaaPoista
 5. Hienoa hienoa! Onneksi pojalla oli kaikki hyvin!

  Mutta olisipas se ollutkin jännää, jos Heronin masussa olisi ollut kissanpentuja! ;)

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille kommenteista! <3 Ollaan ihan älyttömän helpottuneita kyllä :)

  Henna, Friede ja Figo: No eikös olisikin ollut aika muhkea sellainen kissanpentuyllätys? ;)

  VastaaPoista