keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Uusi lääkärireissu

Heron pääsi tänään uudestaan iskän kanssa lääkärikäynnille koska pissaaminen oli eilen todella olematonta, ja rakko tuntui paisuvan aina vaan. Heron oli myös oksentanut eilen aamulla. Muuten poika oli pirteä ja söikin ihan mukavasti.

Virtsarakko olikin halkaisijaltaan noin 15cm kun pojat pääsivät lääkärin vastaanotolle. Heron tutkittiin melkoisen perusteellisesti tällä käynnillä. Sydän-ja hengitysäänet olivat normaalit ja kuumetta ei ollut. Pieni verenkuva, maksa- ja munuaisarvot olivat normaalit ja samoin myös verensokeri.

Varsinaista virtsatietukosta(sakkaa) ei löytynyt, Heron on nuollut pippeliään niin, että se on kovasti turvoksissa ja iho jopa paikoin vereslihalla. Katetrointi ei meinannut taaskaan onnistua koska virtsaputken pää oli niin ahdas. Pienellä suonikanyylilla saatiin virtsaputki kuitenkin katetroitua, ja virtsa tuli hyvin ulos. Kestokatetria suunniteltiin, mutta sen laittaminen ei onnistunut virtsaputken alun krampin vuoksi.

Heronille tehtiin myös varjoaineröntgenkuvaus ja ahtaumia ei näkynyt muualla kuin virtsaputken päässä.

Heron on jo kotiintulon jälkeen ehtinyt hieman ruokailla, ja samalla pissailla. Toisinsanoen pissasi alleen ruokaillessaan, mutta ehkä se on huumepöllyssä normaalia.Se olisi sitten uusi 10 päivän antibioottikuuri, Tramalia 3-5vkr ajan että ollaan kunnon pöllyssä, tyylikäs kauluri kaulalla ja pippelin puhdistusta henkilökunnan toimesta.

Me koitetaan palailla normaaliin blogielämään taas heti kun täällä tilanne rauhoittuu. Ollaan käyty kovasti lukemassa kissakamujen blogeja, vaikka ei olla jaksettukaan kommentoida. Yritetään toki kertoa täällä myös Heronin toipilaskuulumisia omien voimien mukaan.

Ehdottomasti saa ja pitää jakaa kokemuksia kissojen huumetripeistä ja kaulurikokemuksista!
Jouduin ottamaan Heronilta kaulurin pois ruokailun ajaksi, koska syöminen ei näyttänyt onnistuvan.
Minkälainen ruokakuppi esimerkiksi olisi hyvä? Yritin laittaa tuollaisen pienen että kauluri menisi kupin ympärille syödessä mutta ei se nyt kovin hyvin silti sujunut.

Kuulemisiin ja näkemisiin! Purr.

*muoks* Sen unohdin mainita että meni n.5 min kotiinsaapumisesta kun kauluri olikin jo jossain muualla kuin kissan päässä :D

8 kommenttia:

 1. Me toivotamme teille kovasti voimia ja paranemisia! Ei ole helppoa ei.

  Useamman kissan kokemuksella (5 + 1) voin sanoa, että vain yksi kissa näistä on nauttinut kaulurista. Kukas muukaan kuin Helmi Orvokki! Kauluria on pidetty vain kerran (steriloinnin jälkeen). Hauskaa siinä oli se, kun ymmärsi kaataa raksukupin lattialle, asetella töttörön (siis kaulurin) keskelle raksukasaa ja heiluttaa päätään vimmatusti. Raksut levisivät ympäri asuntoa ihanasti ja Helmi saalisti niitä taukoamatta. Kuppi taidettiin kaataa parhaimpina päivinä kolmisen kertaa. Sittemmin meno Naukulassa on rauhoittunut kummasti.

  Tsemppiä teille!

  VastaaPoista
 2. Voi pientä potilasta ja potilaan hoitajia! Ehkäpä kissalta vain täytyy ottaa kauluri pois ruokailun ajaksi(?)

  Tsemppiä koko porukalle!

  VastaaPoista
 3. Olen ajatellut teitä usein!
  Hienoa, että Heron saa noin hyvää hoitoa. On todella erikoinen tapaus. Hyvä myös, että hän saa tarpeeksi lääkettä.
  Kaulurista ei ole kokemuksia, mutta huumepöllyistä on. Kummallakin kissalla on tullut pissat housuun, siis sohvalle jne. Heti ne lähtee hoipertelemaan kun vähänkin jaloilleen pääsevät, se on hankalinta, etteivät putoilisi mistään pahasti.

  VastaaPoista
 4. Voi pientä potilasta! Ja hoitajia kans! Heron-rakas, parane nyt!

  Tripeistä ei meillä ole kokemuksia kuin sen verran, että kahdesti on Friede rauhoitettu ja molemmilla kerroilla herätessä on tullut pissi housuun, mutta muuten on palattu normaalimaailmaan hyvin. Kauluria Friede ei suostu pitämään. Sterilointileikkauksen jälkeen se nykäisi sen päästään ennen kuin koko kissa oli vielä edes kunnolla hereillä :D Valjaissa se olisi pysynyt, mutta sitten tuli ongelmaksi asioihin törmäily ja just tuo ruokajuttu. Niin kannellisessa vessalaatikossa asiointikaan ei vissiin olisi toiminut. Me käytettiin sitten haavasuojapukua, mutta se ei nyt Heronin tapauksessa ehkä ole paras mahdollinen. Paitsi ettei Friede ainakaan puvunkaan kanssa saanut takamustaan pestyä, se puku kangisti niin paljon.

  Mutta toimisikohan Heronille sellainen "uimarengas"? Nykyäänhän on sellaisia vähän uimarenkaan näköisiä kaulureita. Se ei ehkä "invalidisoisi" niin pahasti. Friedellä ainakin selvästi suurin ongelma kaulurin kanssa oli se, että se ei tiennyt miten suhtautua asioihin, kun kaikki näytti ja kuulosti aivan oudolta. Nuo ongelmat ehkä jäisi vähemmälle toisenlaisella kaulurilla? Minusta niitä saa eläinkaupasta (olen ollut Mustissa ja Mirrissä näkevinäni) tai ehkä eläinlääkäriltäkin.

  Tuli romaani, anteeksi vain. Tsemppiä kaverit, olette mielessä yhtenään!

  VastaaPoista
 5. Voi että. Kovasti jaksamisia Heronille ja hoitohenkilökunnalle myös. Jos tarttette niin meiltä löytyy yksi ylimääräinen kauluri. Sofi sai kauhean paniikkikohtauksen siitä ja todettiin että on terveellisempää olla käyttämättä sitä.

  VastaaPoista
 6. Kollollakaan ei ensin pysynyt kauluri paikoillaan - syyksi paljastui väärän kokoinen kauluri.

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
 7. Voi pikkuista! Kovasti teille voimia sinne toipumiseen ja toivotaan että vaiva viimein helpottaisi!

  VastaaPoista
 8. Jane kesällä sai tramalia ja se tosiaan kiipeili pisin seiniä, kuten el.lääkäri varoitti. Sanoi, että kissa voi lääkkeen jälkeen nähdä vaikka vihreitä ukkoja !
  Jane kävi maukumassa niin parvekkeella kuin ulko-ovellakin.
  Tötteröä meillä ei pidetty kissojen kastroinnin jälkeen, koska el.lääkärimme sanoi, että on 20 vuotisen uransa aikana antanut tötterön viidelle kissalle mukaan. Oikeassahan se oli, ei Jane eikä Wäinö nuolleet haavaansa, eikä tötterölle ollut mitään tarvettakaan.
  Paranemisia teille !

  VastaaPoista