maanantai 23. tammikuuta 2012

Punapyllypaviaani ja uimarengas

Eilen haimme pojan kotiin, ja meno onkin ollut aikamoista. Luulen että Heron kärsii jonkinlaisesta eroahdistuksesta, sillä hän ei malttaisi millään olla hetkeäkään yksin. Sydäntäraastava parkuminen alkaa lähes samantien kun poistun huoneesta. Heron rauhoittuu heti kun pääsee syliini tai viereeni nukkumaan. Viimeyön toimin jonkinlaisena vessana, kun Heron nukkui vierelläni ja päälläni vähän väliä alleen pissien. Oli ihanaa kun oikein tunsi  pissan imeytyvän peiton ja yöpaitani läpi :/
 
Aamulla viiden aikaan alkoi todella kova valitus ja levoton hyörinä. Tilanne päättyi onnellisesti kuitenkin siihen kun Heron sai kakattua. Ummetuskin on siis ilmeisen kova. Aamulla myöhemmin kakattiin vähän lisää.

Ruoka maittaa hyvin ja haavakaan ei ole tänään enää vuotanut niinkuin eilen, syy saattaa piillä uudessa kaulurissa joka on todettu erittäin toimivaksi;Tänään haimme siis paikalliselta eläinlääkäriasemalta Heronille ilmalla täytettävän "uimarenkaan" kaulan ympärille. Heron on niin notkea vempula, että mikään tavallisista muovikaulureista ei meinannut riittää. Aluksi Heronin kauluri oli 10senttinen  ja eilen saimme mukaamme 12,5 sentin kaulurin, mutta sekään ei ollut tarpeeksi. Jouduimme melkein samantien kotiin tultuamme hakea vieläkin suuremman kaulurin, joka oli 15 senttinen. Hökötys oli kuitenkin niin suuri, että Heron ei voinut sen kanssa oikein liikkua eikä syödä. Heron vaan valitti valittamistaan, kun yritti liikkua. Poika onkin ollut silminnähden tyytyväisempi "uimarenkaansa" kanssa, kuin aikaisempien kaulurien. Syöminenkin sujuu aivan mainiosti. Häntää ja takajalkoja ylettää pesemään, mutta haavaa ja peppua ei.

Adelalla on ollut ihmettelemistä kun veli on niin surkeana  oven takana itkenyt. Tyttö on voinut kuitenkin hyvin :)

11 kommenttia:

 1. Hienoa että löysitte hyvän ratkaisun Heronille!
  Hyvää jaksamista teille kaikille!!

  VastaaPoista
 2. Voi pientä toipilasta. Pikaista paranemista Heronille ja voimia hoitajille!

  VastaaPoista
 3. Onpas täällä ollut sydäntäsärkevää luettavaa, hienoa että on noin periksiantamattomia ja rakastavia omistajia kissoilla ja käänne parempaan on vihdoin tullut. Sylintäydeltä voimia ja tassutuksia sinne teille lähettävät Laura, Sohvi ja James.

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti uudenlainen uimarengaskauluri edesauttaa paranemista. Näyttää ainakin suurta muovihäkkyrää käytännöllisemmältä ja kissaystävällisemmältä.

  Heronilla on varmasti varsin outo olo, mutta onneksi läheisyytesi tuo sille turvaa ja rauhoittaa. Toivotamme voimia taloon ja kuivia vaihtovaatteita hoivaajalle!

  VastaaPoista
 5. Kaikkea hyvää ja paljon paranemisterveisiä punapeppupaviaanille ja tsemppiä kaikille muillekin!

  VastaaPoista
 6. Potilas on päässyt kotiin, ihanaa. Voi pientä. Parempaa vointia ja jaksamista teille kaikille!
  (Onneksi pyykkikone on keksitty!)

  VastaaPoista
 7. Ihan uusi ilmiö minulle tuollainen rengas - hyvä, että on vaihtoehto. Tosi hyvä, että ruoka maistuu ja kakka ja pissa kulkee, joskaan ei kovin mukaviin paikkoihin! Niitä osaa totisesti arvostaa, kun on ollut katkos. Onneksi Adela ei ole kovin stressaantunut tilanteesta.

  VastaaPoista
 8. Hyviä uutisia! Hyvä että vessahommat nyt on onnistuneet, vaikkakin osin väärään paikkaan... Friede oli sterilointileikkauksensa jälkeen kanssa jotenkin eroahdistunut. Ei sentään parkunnut, mutta ei viihtynyt hetkeäkään missään muualla kuin minussa kiinni. Kipeähän se tietysti oli, mutta mahtoiko tuo ajatella, että minä saisin sen kivun otettua pois?

  Kauanko muuten Heronin täytyy käyttää uimarengasta? Niin ja hyvä että löytyi sopiva suojavarustus!

  Tsemppiä taas teille kaikille! Parane Heron-pieni!

  VastaaPoista
 9. Nämä ovat loistavia uutisia! Toivottavasti oikea pissapaikkakin alkaa pikkuhiljaa kelpaamaan. Pidetään edelleen peukut ja tassut pystyssä Heronille! Voimia teille kaikille.

  VastaaPoista
 10. Kirsti: Jep, kauluriin ollaan oltu tosi tyytyväisiä! Kiitos :)

  Minni: Toipilas on pieni parka.. Kiitos paljon :)

  Laura, Sohvi ja James: Ei rakkaiden kanssa sovi antaa periksi <3 Kiitos mukavasta kommentista.

  ella: Kyllä varmasti edistää paranemista kun pääsee liikkumaan ja syömään paremmin. Kuivia vaihtovaatteita onneksi löytyy kaapista! :)

  Sirpa ja Kollo: Kiitos <3

  Jenni: Punapeppupaviaani ja muut kiittävät :)

  Myrsky: Potilaan kotiutuminen ja pyykkikone ovat taivaan lahjoja :) Kiitos :)

  Mindy: Rengas on kyllä ainakin meidän tapauksessa ollut aivan loistava.

  Henna, Friede ja Figo: Kauluria käskettiin käyttämään neljä viikkoa. Asiallinen suojavarustus täytyy aina olla :)Kiitos <3

  Naukulan Mamma: Pisut ovat tulleet tänään ainakin kaksi kertaa oikeaan paikkaan :) Kiitos <3

  VastaaPoista